top of page

Duurzame woning groningen

'Earthquake house' is een aardbevingsbestendige en duurzame woning ontworpen voor een kavel in het epicentrium van het aardbevingsgebied in noord-oost groningen. Dit huis is zo ontworpen dat het trillingen van eventuele aardbevingen op kan vangen; door middel van een lichtgewicht en flexibele houten constructie.

 

Voor de opdrachtgever, die een fervent tuinier is,  was een kas een vereiste. En ook stond duurzaamheid hoog in het vaandel. En deze twee wensen bleken perfect gecombineerd te kunnen worden. Door een kas op het zuiden te integreren in de woning ontstaat namelijk een warmtebuffer die het hele jaar passief warmte kan opvangen.

In winter this heat is welcome, but in summer you prefer to keep the heat outside. An inventive system of slats lets the heat through when the sun is low (in winter) but blocks it when the sun is high (in summer). And so the greenhouse is not only a beautiful eye-catcher in the interior, but it also provides heating in a low-tech way.

Vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd wat NB Architectuur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag direct een offerte aan. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. 

+31 6 39662112

nb@nbarchitectuur.nl

bottom of page